Tips voor uw website.

Raynaud Vanwolleghem, 9/03/2021

Iedereen praat erover en weet dat online visibiliteit uiterst belangrijk is. Toch zijn er nog zoveel sites die een make-over kunnen gebruiken. Websites moeten in eerste instantie zichtbaar zijn tussen alle andere sites en daarbovenop moet uw website met kop en schouders erbovenuit steken om prospects ook effectief om te zetten in leads. Wij maakten alvast een klein lijstje waar jij als ondernemer rekening mee kunt houden bij het maken of verbeteren van uw website.


Goede content

"Ik wil een mooie site om zo extra klanten aan te trekken!" Ok, goede mindset, maar wat precies wilt u gaan tonen op uw website? Wij geven onze klanten daarom vaak de tip om de onderwerpen die ze willen aansnijden op de site uit te schrijven. Maak een tekstbestand waarbij u elke pagina van uw site een passende titel geeft. Bij elke titel hoort dan ook de nodige relevante content. Dit bestand, het aanleverbestand zoals wij het noemen, kan worden nagekeken door een copywriter, daarnaast controleren wij als websitecreators de tekst op schrijffouten. Wij zorgen dat de belangrijkste woorden uit de tekst gehaald worden en terugkomen in de titel. Daarna wordt er gezorgd voor de SEO pagina's, wat ons meteen bij het 2de punt brengt. 


SEO Search engino optimalization

Wat betekend dit nu precies? SEO zijn instellingen die ervoor zorgt dat uw bedrijf, of beter gezegd uw website, hoog terechtkomt in het algoritme van zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Wat is hier positief aan? Kort samengevat: klanten gebruiken longtail keywords zoals: Ik wil een website laten maken. Wanneer uw SEO pagina's on point zijn en overeenkomen met de zoekopdracht, dan komen deze klanten terecht bij uw website. Dat is het uiteindelijke doel toch? Daarna is het verhaal van converteren belangrijk, maar dat is voor een andere keer. 😉


Design

Naast de niet zichtbare instellingen van uw site zoals SEO, is het zichtbare aspect niet vergeten worden.  Het design van uw website zorgt ervoor of een klant al dan niet op de site blijft surfen. Is uw website eenvoudig te gebruiken en ziet deze er aantrekkelijk uit? Dan zullen uw prospects hoogstwaarschijnlijk niet meteen weg klikken. Nu ze er zijn, moet je ze natuurlijk ook vasthouden. Wist je dat dit zelf 1 van de aspecten is waarmee Google rekening houdt? Hoe langer u uw klant op de site kan houden, hoe beter voor uw ranking. Het gebruik van afbeeldingen of video's kan hierbij een zeer grote rol spelen. 


Afbeeldingen

U heeft het vast al vaker gehoord, maar beelden zeggen effectief meer dan woorden. Of een beeld meer dan 1000 woorden zegt laten we even terzijde (Voor degene die hier nieuwsgierig naar zijn). Afbeeldingen zorgen ervoor dat klanten meteen een eerste indruk krijgen. Leidt uw klant zonder al teveel tekst doorheen uw sites a.d.h.v. goede afbeeldingen. Afbeeldingen kan je zelf maken of van sites halen waar je het recht hebt om de foto's te gebruiken. Freepik is zo een platform.

Tip: zorg ervoor dat de resolutie van uw afbeeldingen overeenstemt met de grootte. Op die manier laden webpagina's het snelst in en scoort uw website terug hoger. 


CTA en navigatie

We hebben het er al even over gehad, de belangrijkheid van het houden en entertainen van de klanten op uw website. Hierbij zijn enkele tips van toepassing. We bespraken er al 3: goede content, aantrekkelijk design en relevante afbeeldingen. We hebben nog een 4de tip voor u! Maak gebruik van CTA's. Kort uigelegd: CTA's zijn knoppen of links die de klant aanzetten om door te klikken. Denk hierbij aan knoppen zoals: "lees meer", "bekijk hier" of "meer info". Dit zorgt ervoor dat de UX (user experience) verbetert en uw site naar een hoger niveau wordt getild. Zorg dus voor een website waarbij de content relevant is voor uw doelgroep. Gebruik hierbij aantrekkelijke afbeeldingen met aangepaste resolutie. Dit alles zorgt voor een goed design. Om de user experience te verbeteren maak je gebruik van een duidelijke navigatie met veel call to actions. Als laatste zijn de niet zichtbare aspecten minstens even belangrijk zoals de SEO van webpaginas. Hierbij kan je hulp inschakelen van een externe partij, zoals Ray's design 😉


"kijk hiernaast eens, dit zijn onze CTA's"

Lees ook onze andere blogs!

Leads converteren
Leads converteren
Gebruik van Social Media
Gebruik van Social Media
Belangrijkheid van een logo.
Belangrijkheid van een logo.
brand awareness
brand awareness